Red din smartphone efter vandskade

Du lever i en verden, hvor du kan klare næsten alt på din telefon. Hvis nogen havde sagt sådan, da en mobiltelefon vejede flere kilo og lignede en kuffert, var de nok blevet grint ad. Men sådan er det, og det betyder, at du næsten ikke kan undvære en mobiltelefon, hvis du gerne vil følge med i, hvad der foregår, mens du er på farten. Det smarte ved smartphones er nemlig, at du kan tjekke bankkontoen, skrive med dine venner, se film og meget i samme apparat. Der kan være i en lomme. Telefonerne bliver hele tiden bedre, men de har alle sammen en akilleshæl. Vand. Så snart der kommer fugt i de vigtige komponenter, så kan det være svært at redde telefonen. Der er dog alligevel nogle tricks, der kan give din telefon livet tilbage. Hvis ikke, kan du købe en ny gennem kviklån med straks udbetaling.

Fjern hurtigt telefonen fra fugtige omgivelser

Du skal være hurtig, hvis du gerne vil have, din telefon overlever. Det er åbningerne ved højtalere, opladerstik og så videre, der er indgangen ind i telefonen, og hvis du ikke er hurtig, kan det være, skaden er sket. Når telefonen er oppe, skal du for en sikkerheds skyld tage SIM-kortet ud, så dine kontakter overlever. Herefter skal du tørre telefonen af, så godt du kan, før du finder din støvsuger frem, som du bruger til at suge al den fugt ud, du kan.

Få al fugten ud

Når du har støvsuget telefonen, skal du finde en lufttæt pose frem. Posen skal du komme rå ris i, fordi risene er gode til at suge fugt til sig. Den pose kommer du telefonen ned i, og så lader du den være i et døgn. Herefter prøver du at tænde den. Hvis det ikke virker, er telefonen død.